Bandenservice
Wij monteren en balanceren alle soorten banden en maten, ongeacht welk type en merk. wij zorgen hierbij natuurlijk voor een snelle levering. Ook bij veelvoorkomende problemen zoals een spijker in de band, dit lossen wij in de meeste gevallen op door middel van een prop. Daarbij zullen wij ervoor zorgen dat u na een korte stop weer verder kunt. Verder zullen wij u altijd een goede prijs/kwaliteit verhouding garanderen, waarbij wij u altijd eerlijk en betrouwbaar advies meegeven.
- Haal/Breng service +- 10km
- Betrouwbaar en Eerlijk advies
- Persoonlijke Service
Aangeraden wordt om de bandenspanning eens per maand te controleren bij koude banden. Bij auto’s is de spanning ongeveer 2.5 bar. Bij fietsen is de spanning veel hoger, 4 bar voor een normale fiets tot wel 8 bar voor een racefiets.
Wij adviseren om deze maandelijks te controleren. Controleer ook de reserveband regelmatig om vervelende verrassingen bij bandenpech te voorkomen. Daarnaast adviseren wij om voor aanvang van lange reizen de bandenspanning te controleren of te laten controleren. Je doet de beste meting als je banden koud zijn. Onder koud verstaan wij dat er ten minste 2 uur niet of heel weinig mee gereden is. Heb je toch al enkele kilometers afgelegd? Vul de band dan met minimaal 0,3 bar extra dan opgegeven staat bij de adviesspanning. Verlaag de bandenspanning nooit als de banden warm zijn. Dit veroorzaakt vaak een bandenspanning die beneden de adviesspanning komt. Per as is het belangrijk dat de bandenspanning op beide banden gelijk is. Vanzelfsprekend moet het ventiel afgesloten worden met een ventieldopje.
- Controleer bij voorkeur als de banden koud zijn. Je banden zijn ‘koud’ wanneer u niet meer dan 5 kilometer hebt gereden.
- LET OP: De fabrikant kan een afwijkende spanning opgeven voor rijden met volle bepakking; houd daar rekening mee als u bijvoorbeeld op vakantie gaat.
- Bij de meeste tankstations kunt u uw bandenspanning controleren en in één moeite door de banden oppompen. Dit is niet altijd gratis, neem dus een muntje van 50 cent mee.
- Stel de meter van de pomp in op de juiste spanning.
- Schroef het dopje van het ventiel, sluit het mondstuk van de pomp erop aan en houd deze net zolang aangedrukt totdat de gewenste bandenspanning is bereikt. Meestal hoort u dan een signaal. (Let er op dat u het mondstuk recht houdt op het moment dat u dit erop zet, zeker stalen/lichtmetalen ventielen zijn gevoelig voor breken).
- Herhaal dit voor de andere banden. Dit geldt zowel voor winterbanden, zomerbanden en 4-seizoenenbanden
- Vergeet niet om ook regelmatig uw reservewiel te controleren.
- U kunt ook thuis uw bandenspanning meten met een eenvoudige drukmeter die u op het ventiel aansluit.
- Voer de controle van uw bandenspanning elke maand uit en controleer de banden op beschadigingen
Door op een verkeerde bandenspanning te rijden verhoog je u de kans op een klapband. Uiteraard zorgt dit voor gevaarlijke situaties op de weg. Door te weten op welke bandenspanning jouw auto moet rijden voorkom je dit probleem. Bovendien moet je regelmatig je bandenspanning controleren. Ook hiermee verklein je de kans op een klapband. Door je autobanden tijdig op te pompen zorgt je ervoor dat de kans op een klapband ook kleiner is. Klapbanden kunnen bij ieder voertuig voorkomen. Let dan ook op de bandenspanning bij bijvoorbeeld vouwwagens, caravans en aanhangers.
Voor de bandenspanning van jouw winterbanden gelden eigenlijk dezelfde regels als hierboven beschreven. Rijd nooit met een te harde of te zachte winterband. Dit kan net als met andere autobanden voor gevaarlijke situaties zorgen. De juiste bandenspanning is dus ideaal. Met welke bandenspanning jij moet rijden vind je bij de verschillende tankstations of in het boekje van je auto. Uiteraard kun je ook bij ons langskomen voor een gratis bandencheck.